Archive for the 'Story' Category

23
Feb
11

My Top Ten Movies

I realize that I like watching movies although I’m not a huge moviegoers 😀
Thus, I tried to make a list of my fave movies of all time. Actually it’s not really 10 movies since there are some trilogies on the list. And apparently, I can’t decide which movie in which number, except for top three. (I’m quite sure for the top three!)

Here there are:
1. To Kill A Mockingbird (1962) – the best 😀 – a film based on Harper Lee’s book
2. The Lord of the Ring (trilogy) – based on JRR Tolkien’s book.
3. Star Wars saga (especially Star Wars IV: A New Hope and Star Wars III: Revenge of the Sith)
4. You’ve Got Mail – I want to have a bookshop around the corner because of watching this movie.
5. Kill Bill vol. 1 and 2 – a lil’ bit cruel but I like it
6. The Sixth Sense – woww .. do not watch this movie alone!
7. The Bourne trilogy and The Godfather – tied – hmmm … maybe it should be placed in number 5.
8. The Shawshank Redemption and Dead Poets Society.
9. Sabrina (Harrison Ford’s version) not Audrey Hepburn’s version (1954)
I’ve watched both of the movies and I think Ford’s version is better 😀
10. The Bucket List and August Rush
If you love traveling, The Bucket List is a must see movie. About August Rush, some people maybe won’t put this movie as their top ten, but for me this is worth to be placed in my top ten list.

See, the list is more than ten 😀 Maybe there are some movies that I forget. So, the list will get longer and longer 😀

Two pictures below are taken from “To Kill A Mockingbird”.

02
Jun
10

Facts

1. I love being at home (nothing better than coming home 🙂 ). It is true that traffic jam is everywhere in Bandung during the weekend (especially long weekend), but who care? I prefer to stay at home (tidduuurrr seharian 😳 atau ngaheureuyan ponakan-ponakan :mrgreen: )

beloved family

Continue reading ‘Facts’

28
May
10

Weird May

May is a tiring but nice month for me. Many things happened in this month.

1. There was RB gathering. Finally, I could joined them after a long long time. 🙂

Continue reading ‘Weird May’

03
May
10

6W5

Mau nulis tentang 6W5 ternyata udah keduluan ma Cipu … but it’s OK. I write my own version.

Apaan sih 6W5? Well, itu adalah kelasku selama training 6 Minggu, yang artinya 6Weeks-5 (kelas ke-5) di antara 6W-ers lainnya. Walaupun awalnya kami sekelas menyangka bahwa 6W5 tuh sisa-sisa kelas yang lain deh, yang gak masuk kategori 1-4, semua dijejalkan di 6W5. However … aku sangat senang sekali ada di kelas itu. Kalo kata Cipu sih, the best class ever (setujuuu!).

30 April 2010 – Auditorium – Closing Ceremony

Tidak terasa 6 minggu telah berlalu. Semua berawal dari februari yang lalu, I found out that I got ADS, I was very happy although at the same I was sad (opposite to Alia, the world always say NO to me). But hey, the last six weeks was an unforgettable moment.

Six “crazy” weeks with various characters of classmates. Here they are:

Continue reading ‘6W5’

25
Mar
10

six weeks

This is a busy week for me. Starting by monday (March 22 until April 30, 2010) I have “new office” since I should attend 6 weeks training in Wisma Sentra Mulia, Kuningan, Jaksel. It means I have to depart at least 6 a.m. to catch 7.30 class. Now, metromini 69 and kopaja 66 become my “best friend” everyday (or tukang ojeg if I late :mrgreen: ). However, many “chaos” happen in this 1st week :sigh: This is a tough training with many assigments (3 papers in 6 weeks in English). Hah? … capeeee … (lagi di Kopaja 66 yg lg melintasi macetnya Jl. Gatot Subroto di sore hari, sambil ngantuk dan lapar :mrgreen: ).

Posted by ShoZu

21
Feb
10

One of the Best Weekend I’ve Ever Had

Sabtu – Minggu, 20 – 21 Feb 2010

Aktivitas sabtu pagi berlangsung seperti biasa. Ba’da subuh, aku keluar rumah menikmati langit Jakarta yang masih setengah gelap, jalan yang masih agak sepi, kemudian ke warung. Namun, hari ini aku tidak berencana memasak, hanya ingin membeli minyak goreng yang sudah habis.

Setelah itu, aku dan Catur pergi ke Al-Azhar, janjian dengan Bitah di sana. Hari itu ada ta’lim “Tasyakuran dan Tabligh Akbar : Bersama Al-Quran Kita Bahagia” di Aula Buya Hamka, Masjid Al-Azhar. Pengisi acaranya Ust. H. Yusuf Mansur dan K.H. DR. Muslih Abdul Karim, MA. Alhamdulillah, Al-Azhar selalu menjadi lautan ilmu, semakin membuat kita mencintai Allah dan Rasulullah. Rasanya selama beberapa saat duduk di aula itu, rasa haru tak terhindarkan, membuatku tak mampu menahan air mata. Ya Allah, semoga do’a hari itu untuk semua jamaah terkabulkan, bisa jadi do’a itu terkabul di dunia ini sesuai yang diminta, dikabulkan Allah dengan cara lain, atau bahkan baru akan Allah berikan di akhirat nanti 🙂 . Allah tau yang terbaik bagi hamba-Nya. Acara diakhiri dengan shalat dzuhur berjamaah.

Continue reading ‘One of the Best Weekend I’ve Ever Had’

19
Feb
10

Nasihat Perpisahan

Tadi siang Ummi gak datang, tapi Ummi pesen supaya kami membahas Hadits Arba’in No. 28 tentang nasihat perpisahan. Jadilah kami tetap berkumpul walaupun agak terlambat dari biasanya. Saat itu gak ada yang mau buka, akhirnya aku yang jadi “moderator” :D.

Aaah, apakah Ummi sedang mempersiapkan bekal perpisahan untukku? Do’akan aku ya, semoga semuanya berjalan lancar 🙂 Hari ini aku agak “korslet” 😳 Aku kangen, pengen cerita sama Ummi.

Continue reading ‘Nasihat Perpisahan’




Welcome to Laisya : A New Hope

This is a blog about my journey, my story, and my "curhat". "Laisya : A New Hope" is inspired by "Star Wars IV : A New Hope". (I love Star Wars Saga :D). This is my new blog to replace "Laisya and Her World". Well, actually I made this blog long time ago, before I made "Laisya and Her World". However, for certain reason, I have to leave "Laisya and Her World" and start this new (but old) blog :)

More about me??

Now, I live in Jakarta but I'll always love Bandung as my hometown. I used to live in Adelaide, South Australia for two years due to my study (master degree). I like reading, swimming, watching movies, and travelling. I have a dream to visit all interesting places in this planet. I hope my dream will come true someday. Am I a dreamer? Maybe, but why not?? Sometimes I envy TV reporters whom travel around the world for free, and they were paid. Gee, that is a Dream Job! :D Daydream? Yeaah, whatever lah :P.

Too many "dream" words here, maybe I actually should put "Laisya and Her Dream" as a blog title :D.

Laisya on Twitter

Enjoy your day!

June 2017
M T W T F S S
« Aug    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Blog Stats

  • 5,372 hits